BemutatkozásTevékenységi leírás
Bemutatkozás


A társaság 1992. július elsejével alakult át államigazgatási irányítási vállalatból részvénytársasággá, 100%-os állami tulajdonú résszel.

A zártkörően működő Rt. ágazati besorolása: 74.70 "Speciális tisztítás, takarítás".

Az AGROSTER Rt. Magyarországon egyedi módon, a legkülönfélébb termékek kezelését végzi ionizáló energiával főleg csíraszám csökkentés és sterilizálás céljából.
Az ionizáló energiával történő kezelések ISO 9001:2000, valamint ISO 13485:2003 minőségirányítási rendszer felügyelete alatt és kiépített HACCP rendszer mellett történnek.
Az élelmiszerek kezelését és a kezelt élelmiszerek hazai kereskedelmi forgalomba hozatalát az érvényben lévő "Élelmiszer Törvény" szabályozza, ezért az ilyen kezelések e törvény előírásai alapján történnek.

Az AGROSTER Besugárzó Rt. több nemzetközi listán (pl. NAÜ, NORDION), mint többcélú besugárzó, illetve mint élelmiszerbesugárzó létesítmény szerepel. Ezáltal az Rt. által kezelt élelmiszerek szabadon részt vehetnek az európai, illetve világ kereskedelemben.

Az Rt. teljes munkaidős állományi létszáma átlagosan 10 fő.
A társaság dolgozói rendszeres egészségügyi vizsgálaton vesznek részt és személyi sugárvédelmi ellenőrzésen esnek át.


A besugárzó létesítmény üzemeltetéséhez sugárvédelmi és sugárrendészeti engedélyezés is szükséges. A kiadott üzemelési engedélyben foglaltakat a hatóságok rendszeresen ellenőrzik.
A társaság termelőegysége a besugárzó üzem, amelyhez szorosan kapcsolódik, de attól független a dozimetriai, a sugárvédelmi és a műszaki tevékenység.


Tevékenységi leírás


Az AGROSTER Rt. alaptevékenysége csíraszám csökkentés - szükség szerint sterilizálás - ionizáló energiával, a termékek mikrobiológiai minőségének javítása, végső soron a fogyasztói biztonság fokozása érdekében, az élelmiszerektől kezdve (pl. fűszerek, szárítmányok, gyógynövények, stb.) a gyógyászati és kozmetikai alapanyagokon keresztül az egészségügyi és labor eszközökig szinte mindenütt, ahol mikrobiológiai probléma felléphet. A kezelések további célja lehet sterilizálás, rovarmentesítés, kihajtásgátlás és egyes technológiai sajátosságok jobbítása.

Csíraszám csökkentés -> mikrobiológiai állapot javítása -> jobb minőség -> fogyasztói biztonság növelése


Sokszorosan bizonyított, hogy az élelmiszerek (pl. fűszerek, zöldség szárítmányok, stb.), illetve élelmiszer adalék és segédanyagok, gyógynövények esetében az ionizáló energiával történő kezelés hatékony módszer a csíraszám csökkentésére, miközben a termék táplálkozási értéke nem változik, minősége tehát javul.

Az eljárás kényelmes és egyszerű. A fűszerek pl. egész, vagy őrölt formában, ha kell keverékként, a csomagolás megbontása nélkül kezelhetők, és a kezelést követően azonnal felhasználhatók. A módszer a romlást okozó és a pathogén baktériumok elpusztításán túl minden másnál eredményesebben csökkenti a penész és élesztőszámot is.

Előnyösen használható a kezelés csomagolóanyagok, kozmetikumok, és főleg kozmetikai alapanyagok csíraszám csökkentésére, valamint orvosi és gyógyászati eszközök sterilizálására. Ugyancsak alkalmas egészségügyi- és labor eszközök szükség szerinti csíraszám csökkentésére vagy sterilizálására. A hagyományos eljárásokkal szembeni előnye, hogy hőre lágyuló műanyagok is kezelhetők, és a kezelés előrecsomagolt állapotban, illetve a végső csomagolásban történhetAz ionizáló energia nem más, mint nagy energiájú elektromágneses energia, amely áthatolva a kezelendő anyagon a DNS szerkezet károsításán keresztül a mikroorganizmusokat elpusztítva, vagy szaporodásra képtelenné téve, végső soron az energia dózisnak megfelelő nagyságrendű csíraszám csökkenést idéz előA termékek kezelése ISO 9001, illetve ISO 13485 minőségbiztosítási rendszer szerint besugárzó üzemben történik, ahol az energiaforrás egy, a biológiai védelmet szolgáló kamrában található. A terméket szállítópálya továbbítja a kezelő térbe (kamrába), és az energiaforrás körül úgy mozgatja, hogy az energia minden oldalról egyenletesen érje, majd a szükséges dózis elérése után kiviszi az energia térből. A folyamatot számítógép irányítja.

Vissza a lap tetejére

tetöfedes

dryvit szigeteles

regisztralt villanyszerelö

angol nyelvtanulás 16. kerület

esküvöi meghivo